Πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ Ηρακλείου για τον επισιτισμό – τουρισμό: Κάλεσμα στους εργαζόμενους

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι περιοδείες των Οργανώσεων της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Το πλατύ πολιτικό άνοιγμα έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται.

Ήδη περιοδεία έχει πραγματοποιηθεί : 

Το Σάββατο 17/6 από την ΚΟ Χερσονήσου στα ξενοδοχεία Creta Beach και Royal Mare με επικεφαλής την Ελευθερία Χρυσού, στέλεχος του ΚΚΕ.

Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται : 

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Τετάρτη 21/6 στις 05:30 στην πιάτσα στο Γιόφυρο με επικεφαλής τον Βαγγέλη Σοφίου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και υποψήφιο βουλευτή Ηρακλείου. 

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Τετάρτη 21/6 στις 14:30 στα ξενοδοχεία Caldera, Insula Alba και Golden Beach με επικεφαλής τον Παντελή Κουτάντο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης. 

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Πέμπτη 22/6 στις 14:30 στο ξενοδοχείο Creta Maris με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο. 

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Πέμπτη 22/6 στις 14:30 στο ξενοδοχείο Star Beach και Belvedere με επικεφαλής τον Παντελή Κουτάντο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης.

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Παρασεκυή 23/6 στις 14:30 στα ξενοδοχεία Laguna και Seritta με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο. 

Η ΚΟ Επισιτισμού – Τουρισμού διοργανώνει περιοδεία την Τετάρτη 21/6 στις 05:30 στην πιάτσα της Αλικαρνασσού με επικεφαλής τη Μαρία Καμίτση, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

Η ΚΟ Χερσονήσου διοργανώνει περιοδεία το Σάββατα 24/6 στις 14:30 στα ξενοδοχείο Costa Mare και Zorbas με επικεφαλής τη Σούλα Φανιουδάκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Ηρακλείου.

Κάλεσμα της ΚΟ Ηρακλείου στους εργαζόμενους στον Τουρισμό και πολιτική δραστηριότητα στον Τουρισμό

Κάναμε το βήμα στις 21 Μάη , πάμε για τα επόμενα στις 25 Ιούνη με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στον νομό μας! Άλλη μια σαιζόν όπου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον νομό Ηρακλείου καλούμαστε να στηρίξουμε  το  «τουριστικό θαύμα» των ξενοδόχων και των κυβερνήσεων τους. Το θαύμα του τουρισμού  σημαίνει για  εμάς εντατικοποίηση, κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, εργατικά ατυχήματα να αποτελούν για ακόμα μια σεζόν την καθημερινότητα στους χώρους εργασίας για χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους. Με τους  όρους της τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία έχει γίνει …υποχρεωτική, στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων. Οι μισθοί είναι πετσοκομμένοι και στα επίπεδα του 2011, όταν ο πληθωρισμός και η ακρίβεια τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και εξανεμίζουν το μισθό τις πρώτες 10 ημέρες.

Όταν το θαύμα του τουρισμού για τους Ξενοδόχους και τους tour operators  σημαίνει δισεκατομμύρια κέρδη, νέες ξενοδοχειακές μονάδες και τα ρεκόρ εισπράξεων να σπάνε το ένα μετά το άλλο!

Οι σακατεμένες από την υπερεργασία καμαριέρες, τα διαλυμένα μυοσκελετικά των σερβιτόρων, με τις ατελείωτες ώρες ορθοστασίας και τα εκατομμύρια πιάτα που βγάζουν οι μάγειροι καθημερινά, αποτυπώνουν την «πρόοδο» και την «ευημερία» που φέρνει για τους πολλούς η ανάπτυξη των κερδών των λίγων. 

Σε αυτή τη βάση ανθούν οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, όπως αυτοί με επιβολή ποινικής ρήτρας 5.000€ σε εποχικούς εργαζόμενους, αν τυχόν παραιτηθούν, γιατί ακριβώς δεν αντέχουν τις άθλιες αυτές συνθήκες εργασίας!

Και αυτό το «θαύμα» για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με οποιαδήποτε σύνθεση και με τα διάφορα συμπληρώματα. Δεσμεύονται στο «Ταμείο Ανάκαμψης» και τα νέα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα, που θα τσακίσουν ακόμα παραπέρα τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Είναι δεσμευμένοι στις κατευθύνσεις της Κομισιόν που παγώνουν τις τριετίες και τους μισθούς. Είναι δεσμευμένοι στα λεγόμενα «πρωτογενή πλεονάσματα» και τη φοροληστεία του λαού, την ίδια ώρα που προωθούν νέες φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η Νέα Δημοκρατία το έχει «τιμή και καμάρι» ότι είναι η φωνή των μεγάλων ομίλων, των tour operators και των μεγαλοξενοδόχων. Τώρα με τη λογική του «καλύτερου διαχειριστή» και τη σημαία της «σταθερότητας», προσπαθεί να αποσπάσει την ψήφο των εργαζομένων για να ισχυρίζεται ότι έχει την έγκρισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα καμώνεται στα λόγια, ότι θα κάνει ισχυρή αντιπολίτευση αλλά στην πράξη θα συνεχίσει τα «θα λογαριαστούμε μετά», δηλαδή ποτέ, στήριξε μαζί με τη ΝΔ μια σειρά εμβληματικά αντιλαϊκά νομοσχέδια. Από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν το Ελληνικό στον Λάτση και στους μεγάλους ομίλους, παίρνοντας τα συγχαρητήριά τους. Στους εργαζόμενους του τουρισμού «πουλάει» ευαισθησία, αλλά στα μεγάλα αφεντικά έχει μόνο δεσμεύσεις.Ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει «κρυφό καμάρι», αφού νομοθέτησε ως κυβέρνηση και στήριξε ως αντιπολίτευση κρίσιμα μέτρα για τη θωράκιση των κερδών και των συμφερόντων των λίγων. Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, κατάργησε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία.

Το ΠΑΣΟΚ, που επιχειρεί τώρα να μας εμφανιστεί ότι προήλθε από «παρθενογένεση», ήταν που κατάργησε τα βαρέα και ανθυγιεινά, τις ειδικότητες του κλάδου, ενώ τώρα προσπαθεί να παρουσιαστεί σαν να μην έχει κυβερνήσει σε τούτη εδώ τη χώρα. Χάρη στους νόμους ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ οι μεγαλοξενοδόχοι και οι μεγάλοι όμιλοι εστίασης, έχουν τα χρήσιμα για αυτούς «παραθυράκια»:για να αποφεύγουν την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να καταστρατηγούν το ωράριο και τα ρεπό των εργαζομένων, για να μη διασφαλίζονται ανθρώπινοι όροι δουλειάς, διαμονής και ζωής για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Τώρα είναι, λοιπόν, η ώρα να γίνει ταμείο για τα πεπραγμένα του καθενός. Να τιμωρηθούν στην κάλπη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που άσκησαν διαχρονικά την παραπάνω πολιτική υπέρ των κερδών των λίγων εγκληματώντας απέναντι στις ανάγκες, τα δικαιώματα, τις ίδιες τις ζωές των πολλών.

ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ – 100 % ΕΡΓΑΤΙΚΗ- ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Να ενισχυθεί ο αυθεντικός αντίπαλος της πολιτικής τους, το κόμμα που βρέθηκε με όλες του τις δυνάμεις, με όλη του την ψυχή στο πλάι των εργαζομένων, βάζοντας εμπόδια, καθυστερώντας αρνητικές εξελίξεις που διαφορετικά θα είχαν συμβεί προ πολλού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην οποιαδήποτε κατάκτηση. Και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στον κλάδο μας ξέρουμε καλά ποιο είναι αυτό το κόμμα: είναι το ΚΚΕ!

  • Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι όπου εφαρμόστηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε χώρους δουλειάς, όπου κερδήθηκαν δικαιώματα, όπου πάρθηκαν πίσω αντεργατικά μέτρα ήταν αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων, με μαχητικές κινητοποιήσεις, με τις δυνάμεις του ΚΚΕ να πρωτοστατούν. Το είδαμε με  τα ίδια μας τα μάτια στις πύλες των ξενοδοχείων που συναντηθήκαμε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν και αναγκάσαμε τους ξενοδόχους να πάρουν πίσω την «Ποινική Ρήτρα». Στα ξενοδοχεία που οργανώσαμε μαζί την πάλη για την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αποσπάσαμε δεσμεύσεις για την εφαρμογή της! 
  • Δεν μας τα χάρισε καμιά κυβέρνηση! Αντίθετα, τα κέρδισαν οι εργαζόμενοι σε κόντρα με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που στέκονταν εχθρικά στα αιτήματά μας. Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι, το κέρδισαν, γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή ζωές μας», απαντήσαμε υπερασπιζόμενοι τις ζωές μας, μαχητικά και αποφασιστικά!
  • Τώρα είναι η ώρα που απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση για να είναι ο λαός πιο δυνατός με ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ! Στις εκλογές της 25ης Ιούνη, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις, στα σωματεία, για να ξηλωθεί ο αρνητικός συσχετισμός, για να προσπεραστούν συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις.

Έτσι και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ψηφίζουμε τις ζωές μας, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Το κλίμα του «τίποτα δεν αλλάζει» καλλιεργείται από το σύστημα και μέσα στα ξενοδοχεία από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της και στοχεύει στην δική μας αποχή, ώστε να εξασφαλίσουν την άνεση να «κόβουν και να ράβουν» από τα δικαιώματά μας και να δίνουν στους ξενοδοχειακούς ομίλους! Να μην τους χαριστούμε! Παίρνουμε όλα τα μέτρα να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, με αποφασιστικότητα, θάρρος και τόλμη! 

Μόνοι τους οι άλλοι, με τα κέρδη των ξενοδόχων, των τουριστικών ομίλων. Και όλοι μας, όλοι εμείς, με το ΚΚΕ και τη δύναμη των πολλών, να φέρουμε τα πάνω – κάτω!

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί